Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine

Nedjelja, 25 Novembar 2018 19:09

Obilježen 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine

ocijeni
(1 glas)

ppdivut bih 25nov dan drzavnosti bihDanas su u organizaciji Samostalnog sindikata PPDIVUT BIH, u Potočarima kod Srebrenice, delegacije sindikalnih organizacija, organa granskih sindikata i organa SSSBiH svečano i radno obilježili 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Zajednička svečanost započeta je u objektu Sindikalne škole Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH u Potočarima, a predsjednik PPDIVUT-a Mehmed Avdagić prigodno je govorio o značaju 25. novembra 1943. godine, kada je u Mrkonjić Gradu, na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, pod predsjedavanjem Vojislava Kecmanovića - Đede, obnovljena i utemeljena moderna državnost Bosne i Hercegovine kao zajednice svih ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive.

Osvrćući se na aktuelni trenutak, Avdagić je naglasio da su i nakon 75 godina odluke ZAVNOBiH-a od ogromnog historijskog značaja za sve ljude u Bosni i Hercegovini i putokaz su kako treba graditi državu i boriti se za Bosnu i Hercegovinu u hiljadugodišnjoj historiji njene državnosti.

Potom je obavljena posjeta Memorijalnom centru u Potočarima, gdje su brojne sindikalne delegacije položile cvijeće i odale poštu žrtvama srebreničkog Genocida.

Sa polaznicima Sindikalne škole Sindikata PPDIVUT BiH izvršena je i provjera stečenog znanja testiranjem.
Nakon toga je održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora SSSBiH.

Aktivnost je okončana svečanim sindikalnim druženjem, uz prigodan kulturno–umjetnički program.

PREDSJEDNIK
Prof. dr Avdagić Mehmed

pogledano 1437 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 26 Novembar 2018 19:11